lördag 2 januari 2010

Vintermek med framgång

Under helgen har Jörgen och jag börjat skruva lite med motorn. Allt såg mycket bra ut tills vi synade cylindrarna lite närmre. En och annan sandfålla kan ha skickat in ett eller annat gruskorn i luftintaget och orsakat några små repor. Efter lite funderande tyckte Jörgen att vi skulle kolla kolvar och cylindrar på en motor han hade stående i ett hörn. Vi skruvade, bände och bröt och när vi väl kom in till väsentligheterna visade det sig till vår glädje att ena sidans topp med dess två kolvar och cylindrar såg näst intill nya ut.

Spänningen var olidlig när vi gick över till andra sidan. Mörkar moln hopade sig när vi hittade ett hål vid ena tändstiftet - var något skadat eller ej... Nej, allt såg mycket bra ut vilket innebär att motorn får nya kolvar och cylindrar!

När vi honat, satt på nya 77, 5 ringar, nya ventiljusteringskruvar, lite nya packningar och trimmat in allt igen så ska motorn vara redo för nya tag. Vi kommer alltså att köra med överdimension i år och därmed kommer det gå ännu fortare - hoppas jag!

PS med reservation för att jag inte begripit något av vad vi gjorde och ska göra vilket därmed innebär att ovanstående kanske är helt uppåt väggarna DS

Inga kommentarer: