söndag 7 juni 2009

Ryktet som nästan blev sant

Det cirkulerade ett rykte här i Halmstad för ett tag sedan om att jag voltat med min lilla formelbil, detta var absolut inte sant men i helgen så var det inte långt bort men mer om det senare.

Denna gången fick jag med mig ännu en ny mekaniker, svärfar Kjell som numera kallas M4. För här förbrukas mekaniker på löpande band, kanske för att deras uppgift mest kommit att handla om att duka in och ut frukost samt diska. Ja, en och annan öl har de fått i sig också. Nästa helg på Velodromloppet är det dags för M3 att göra comback, får se om hon kan krama ut det där lilla extra ur maskineriet så att jag kan ge de andra en riktigt bra match.


Helgen inleddes med att vi kom fram till Mantorp vid lunch på fredagen och redan då var det lång kö för att ta sig in på området. Dock har vi som är racingstjärnor en egen fil varför det inte vållade oss några som helst problem. En efter en dök de andra Formel Vee-förarna upp och vi fick ihop ett riktigt trevligt tältläger.

Förutom att vi har en trevlig gemenskap så är vi där för att köra racing. Även om man är ny och mest är med för att lära så vill man prestera. De två första träningarna gick dåligt. Fick ingen fart och då beror det på mig och inget annat. Frustrerande var det i alla fall. Efter tidsträningen kändes det mycket bättre, fick fart på grejorna och kvalade in på 6:e plats. Var mycket nöjd med det. Och som ni ser nedan så står det ett helt gäng bakom mig på starten inför första racet!

Starten gick och jag kom iväg bra. Fortfarande tar jag det försiktigt men tappade bara en placering när vi kom in i andra svängen. Då händer det som inte får hända - jag blir påkörd! Träffen tar höger bak och på något sett lyckas han få in sitt vänstra framdäck framför mitt högra bak. När två hjul träffar varandra brukar det resultera i en liten flygtur och så även i detta fall. De som var bakom berättar att jag var högt upp och inte långt ifrån att slå runt. En berättar att när han blir rädd så blundar han och nu blundade han som bara den. Jag landade på vänster bakhjul och som ni ser på bilden nedan så förstördes fälgen. Dock verkar det som om det inte blivit några andra större problem pga detta. Har fixat en ny fälg och ska göra en kontroll så att hjulinställningen inte blivit allt för konstig.

På söndagen var det dags för warmup och jag kunde inte känna att det var något större fel på bilen, skönt. När det var dags för race så startade jag sist pga av ovanstående incident. Kom iväg okej och hängde på in i första snabba vänsterkurvan. När det var dags för nästa höger kände jag att något var fel, bilen hade inget fäste bak. Dock hade jag fäste i vänster-böjen, synd bara att det bara finns en sådan på Mantorps korta bana men tre höger. Svårt att köra fort då. Kom dock inte sist i racet men det var inte min förtjänst utan andras snurrar och sammanstötningar. Även denna gång blev det en smäll på samma ställe som i race ett och vi får hoppas att skadorna på bilarna inte blev allt för stora utan att vi får se dem på Veledromloppet nästa helg. Vad var det då som var fel på min bil, jo - punktering vänster bak - svårt att köra fort då.

Som tur handlar det inte bara om racing utan om att umgås och ha trevligt. Formel Vee-gänget känns sammansvetsat och det visade sig att de är ena baddare på att käka korv. Så vill ni se dessa racingstjärnor äta korv så är det bara att titta in i depån på lördagkväll nästa helg.

Vilka är vi vi då som kör? M4 visade sig inte bara bra på att diska utan även på att fotografera. Så här kommer en presentation av några av helgens förare.

Bosse "gymnasten" Pettersson

Åke Jauiainen

Louis Johnsson

Lennart "blundarn" Mattsson

Johan Lund

Alf Andersson

Axel Madsen

Ronny "borrarn" Bogen-Jensen

Magnus "trimmarn" Ek

Thomas "blixten" Marklund

Åke "hoppas det börjar regna" Persson
Stefan Persson
Priser till de som kan köra fort delades också ut. Helgens största bragd till Lars "raketen" Ohlsson som lyckades ta sig upp på pallen i sin första tävling.

Stefan delar ut pris till Lennart och Alf

Marklund, Madsen och Ek gratulerar varandra

Stefan, Alf och Ronny tar emot priser

Lars "raketen" Ohlsson visar stolt upp sitt pris
Vill passa på att tacka alla för en underbar helg hoppas att de som inte ännu anmält sig till Sportvagnsmeeting på Knutstorp gör det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Patrik, känner igen din frustration när det gäller att prestera under tidsträningen. Själv tog jag ett kliv i min förarskicklighet i enduro förra veckan. Plötsligt kunde jag köra på 2:ans och 3:ans växel istället för ettan i vissa passager. Det gick både fortare och lättare, jag kom in i ett flyt som kändes bra. Samma kommer att hända dig, om du bara lyfter blicken och gasar mer.... Glöm inte att alla timmar bakom ratten kommer att vara till nytta någon gång i framtiden. Kämpa på, MVH Ordförande i Uppsala supporter sektionen.