tisdag 25 augusti 2009

Vart tog alla andra vägen

Det var ett magert gäng med Formel Vees som dök upp på Euroboss Super Prix i helgen. Endast undertecknad och Mats E anslöt de andra i Classic Formula. Att dessa vänner inom historisk formelracing håller sig med bilar där man kan justera både ett och annat och vissa till och med har bilar utrustade med både slicks och vingar är inte riktigt juste. Kan berätta att en Fvee har svårt att hänga med en F3a.

Det blev mycket körning i alla fall och mitt mål med helgen var att ha kul och att få köra mycket. Efter första träningen satte jag målet till att komma under 2 minuter. Jag har ju numera min laptimer som gör att jag har något att göra när motståndarna drar ifrån utan möjlighet att hänga med. Tackar sponsorn BilMånsson för detta ännu en gång.

Mats körde bara två träningar för med röken som kom ut där bak så kändes det sådär att fortsätta - tråkigt för oss alla.

Själv så laddade jag på så mycket som det bara gick och i race ett hade jag faktiskt en Formel Ford med sämre varvtid bakom mig. Med tanke på att det var första gången han körde på riktigt så kanske det inte var så konstigt. Att jag även hade flera vingbilar bakom mig i starten var något nervöst men de var ju snabbt förbi utan att köra på mig - puhh. Kan också meddela att depåkurvan inte är helt lätt att ta i en F3:as tempo och en rullande start.

Jag uppfyllde i alla fall mitt mål och kom under de två minutrarna - kul för mig!

Helgen var bra och Classic Formula var väl representerade med många olika bilar och det största startfältet av alla. Anette/M3 var inte helt nöjd med en M1:a på 834 hästar utan ljuddämpare och ett gäng F1:or som varmkörde sina bilar i oändlighet då de störde hennes konsentration på boken. Blev inte alls så många sidor lästa som hon hade satt upp som sitt mål. Synd, hade varit kul om hon också hade uppnått sitt.

Ännu en gång visade det sig att Impuls Racing har en stort krets av fans och dessutom var supporterskaran från UK på plats. Denna gången besöktes vi av Rolf, Kjell, Magnus, Steven, Paul, Linus, Mårten, Kalle, Pontus, Rune, Manne och William. Ser fram emot att träffa övriga fans som ännu inte sett historisk racing på riktigt i Falkenberg den 18:e till 20:e september.

Vill rikta ett stort tack till Jörgen som kom och hjälpte mig att justera tändningen och gå igenom bilen. Det känns skönt att fått detta gjort och enligt Jörgen så ser det väldigt bra ut med tanke på så mycket bilen gått under året. Det enda som är så där är min styrsnäcka men jag hoppas hitta en ny snart och får den utbytt.

Stiltudie från depåkurvan

Snygg undermanöver när en Formel Ford snurrar i norra kurvan

William, Manne, Patrik och Anette

Laddar för start i race 2 - denna gång utan F3:or i baken

Kör så det ryker har jag hört förut men inte kör så det brinner - här är en smält ljuddämpareOch så var det ju de där F1:orna som ju störde M3 mest hela tiden

Inga kommentarer: