måndag 6 juli 2009

Fortare går det

Ännu en racinghelg är till enda och ännu en gång så har jag och bilen kommit hela hem.
Fredagens träningspass var en rejäl besvikelse. Tyckte inget stämde och långsamt gick det. Riktigt besviken då jag trodde att jag hade lärt mig något när jag var där och tränade med PCS i våras. Bättre gick dock tidsträningen och jag kände att jag fick bättre fart på bilen. Dock så var jag feg över NGK-krönet.
Lördagens tävling var en tät kamp mellan mig och Johan Lund. Min start var sådär och Bosse med sin nya dubbelförgasare drog förbi direkt men så även Johan. Bosse rådde vi aldrig på men jag och Johan hade en rejäl fight där vi bytte positioner flera gånger. Hade dock lite tur när det blev lite trångt i sista kurvan på sista varvet och jag lyckades ta mig före Johan i mål. Vi hade väldigt roligt och kampen var så tight att Johan tror att vi gnuggade däcken mot varandra en gång. Jag var dock så fokuserad att jag inget märkte.

Helgens andra race var minst lika tätt. Åke J och Johan stod före mig pga av bättre varvtid i lördagens race men jag passerade dem direkt i starten. Körde förbi Åke med bara cm kvar till räcket och jag måste erkänna att det kändes som om jag körde lite för nära gränsen. Jag och Johan bytte platser flera gånger och ännu en gång gick jag segrande ur striden. Att jag är nöjd med race två beror inte enbart på att jag slog Johan utan att jag hade en varvtid som matchar gänget framför. Nästa gång får de allt se upp!

På tal om att se upp, Formel Fordar måste man se upp för när man kör racing. Dessa kör ju i samma heat som oss men är mycket snabbare än mig. Ett flertal gånger höll det på att gå riktigt illa vid varvning. Jag såg i alla fall ingen blå flagg och plötsligt var det Formel Fordar både till höger och vänster. Tur att inget allvarligt hände för min del. Hur det gick för Mats och Henry och deras sammanstötning vet jag f.n. inte.

Ännu en korvkväll!

En racehelg handlar inte enbart om att köra bil utan en stor del handlar om att umgås. Vi är ett gott gäng som har roligt tillsammans och kvällarna är fyllda av kamratskap och skratt. Som vanligt samlades Formel Vee-klubben för att ta en öl och att äta korv. Denna gången kryddades tillställningen av en förstaklassig modevisning av våra nya modeller Bosse och Svenna. Det var en imponerande kollektion som presenterades och all heder åt vår modedesigner Magnus. Inte nog med att vi numera har fina kläder att bära, försäljningen innebär också en förstärkning till korvkassan.

Härligt med människor som bjuder på sig själva!

Tro det eller ej men det går att njuta av livet sittandes på en bakgavellift också!

Skaran av fans har utökats kraftigt. Under lördagen fick jag besök av Johan, Sara, Ell-Britt och Kjell. Under söndagen kom det ännu fler. Då var det tur att Anette redan på lördagen lagt ut en handduk i slänten så att alla skulle få plats. Klanen Hemberg/Åström dök upp med 13 personer och en hund. Tydligen förde de ett rejält liv på slänten under mitt race.

Fr. vänster: Anette, Daniel, Malte, Johanna, Patrik, Wendela, Adam, Erik, William, Juliette, Hugo, Camilla, Anna och Niklas. På bilden saknas Börje.


Malte och Wendela provkör!

Tack till alla för visat intresse!

Nu planeras det för nästa race, ska det bli Våler eller Anderstorp eller både, sen Falkenberg och därefter Nürburg Ring, hmm vill mycket men...

Njut av sommaren så hörs vi snart igen.

2 kommentarer:

Jonas W sa...

Gott att publiken strömmar till! Alla ser ju dessutom glada ut - så det måste varit god underhållning du bjöd på!

Patrik Åström sa...

Ja, det var en riktigt bra helg med fint väder och bra race och även de med litet intresse för min nya hobby tyckte det var riktigt kul att se. Så vem vet Jonas, även du kan bli biten. Hoppas få se dig och Emil i Falkenberg!