torsdag 16 april 2009

Katastrofen på Scandinavian Raceway

Ett halvt varv och sen var det kört. En flygande kon rätt in i fronten och bilen tvärdog - katastrof. Var bara att rulla åt sidan och se Mats och Vegas köra förbi varv efter varv. Trots detta tog jag det hela med ro och tänkte att det är säkert lätt att laga. Hur nu jag kan tänka så - för en som inget begriper finns inga lätta fel!

Efter att ha blivit bogserad in i depå började jakten på det trasiga som visade sig vara så enkelt som att huvudströmbrytarn träffats av konen och slagits av. Bara att vrida på strömmen igen och ut och köra - lätta fel finns visst!

3 pass senare upptäcktes olja på stötdämparen. Expertisen fastslog snabbt att det var ventilkåpans packning som gett vika. Det blev inget mer kört den kvällen men jag är tacksam över att problemet är lätt åtgärdat så det gjorde inget. Över 80 varv på två dagar räcker ju till...

Nu dröjer det 4 veckor till nästa träning och tills dess ska jag byta strömbrytaren till regnljuset, måla ramen, skaffa spetsiga skruvar till z-staget, byta packning, kolla bromsbelägg och eventuellt byta dessa samt montera nya bränsleslangar. Det kanske kan bli en mek av mig med?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det tar sig ju, hoppas att det blir mer åka av när bilen är fixad inför nästa race. Kommer att vara hangaround på distans (Kan bilda din Uppsala sektion med fansen där...)och kommer att vara med som publik/stöd då tillfälle ges. MVH Patrik (Anette's kusins man)

Patrik Åström sa...

Det är härligt att se att skaran av hangarounds sprider sig! Uppsalasektionen kan kanske ansluta till Bugrun på mantorp? Om så sker bjuds det på förtäring (Bullens pilsnerkorv & öl) i vår hospitality area (även kallad husvagn av mindre vetande)!