tisdag 16 december 2008

GMS III Formel Vee 1970

När man äger en Porsche så ska man också vara med i Porsche-klubben. En mycket trevlig klubb med många bra arrangemang där bland annat banmöten utgör en stor del. Under 2008 blev det därför en hel del bankörning med Porschen vilket ledde till ett mycket stort intresse för just detta. Att man sedan i 40-årspresent får en formellicens gör ju inte saken bättre. Nu började jag leta racerbil.

Det slumpade sig inte bättre än att Lars Vegas (gammal bekant) skulle börja koncentrera sig på en klass (Sports 2000) och därmed hade ett "Racing kit" till salu på blocket. Efter mycket om och men beslöt jag mig för att slå till och är nu stolt ägare av en Formel Vee. Dessutom blev jag en inte lika stolt ägare av en Ford Transit men men...

Formel Vee är en enhetsklass som kom i mitten på 60-talet. Bilen bygger på VW typ 1 där motor, växellåda, framvagn, bromsar och styrinrättning ska vara från denna bil. Hjulbasen fick vara mellan 2070 - 2120 mm, vikten för en körbar bil utan bränsle och förare bestämdes till 375 kg.Har ännu inte riktig koll på den tekniska specifikationen men uppgifter på internet tyder på:
Motor: 1300 cc
HK: 80
0-100 km/h: 4,5 sek
Topfart km/h: 200

Om detta stämmer får vi se till våren för först ska bilen sättas ihop igen. Detta eftersom mitt första riktiga möte med GMS:en innebar att vi tog ur motorn. Det var väl inga större bekymmer men jag hoppas att det är lika enkelt att få ihop den igen. Det ska väl sägas att det var första gången jag mekade med en bil också.

Nu ska vi göra en översyn av motor, byta lameller, flytta pedalställ, putsa och bättra på färg etc. Sen ska det bli åka av, önska mig lycka till!

Inga kommentarer: