måndag 19 december 2011

Final i danska cupen!

Att komma med en racerapport nu kan tyckas lite sent men man kan också se det som att den som spar han har.

Det var  i början av oktober som HMS höll sin final på Jyllandsringen. Detta var helgen då det fanns en ytterst avlägsen chans att knipa första platsen i cupen men även risk att bli av med andra platsen. Helgen för avgörandet bjöd på ett fantastiskt väder med temperaturer som skulle göra vilken högsommardag som helst avundsjuk.

De som var på plats på fredagskvällen fick njuta av en dansk Formel Vee-korv som Rita och John exemplariskt bjöd på. De båda tog mycket väl hand om sina utländska gäster och såg till att allt från besiktning till växling av duschmynt gick smärtfritt.

 
Jyllandsringen är en ganska tekniskt krävande bana med några riktigt bra partier men samtidigt några mindre bra. Totalt sett ska vi inte klaga för roligt hade vi precis hela tiden. Även om vi inte var så många Formel Vees fanns det alltid en Formel Ford i närheten som man kunde fightas med. En andra plats i race ett var inte fy skam med tanke på att jag aldrig kört banan tidigare.

På lördagkvällen bjöds det in till "race dinner" där god mat och dryck serverades. En bit in på kvällen så förstod vi svenskar danskarna och danskarna förstod oss riktigt bra. Det underlättade ju när vi löste historisk racings framtid!


Innan dagens race hann vi aldrig ta den sedvanliga promenaden runt banan. Detta fick därför göras i skenet av mobiltelefonens lampa strax innan läggdags. Vi kunde konstatera att banan ser bra mycket annorlunda ut när det är mörkt...

Eftersom tidsträning två var först kl. 12 på söndagen kunde vi sova ut och ha en lugn och fin söndagsförmiddag. Jag beklagade mig lite för Johan då jag inte tyckte att jag fick till det ute på banan och inte trodde jag heller att den nattliga banbesiktningen skulle vara till någon större hjälp. Snäll som han är lovade han att visa mig sitt spårval. Detta fungerade riktigt bra och efter ett tag tyckte jag att Johan låg mest i vägen varför jag körde om och tog startplatsen före honom i race två. Kanske inte det bästa sättet att tacka för hjälpen på men vad kan man göra? Om jag lägger ut en bild på Johan här kanske han hjälper mig även nästa år, det är värt ett försök.


Jag tog starten i race två och lyckades hålla Johan bakom mig trots att han högg rejält till en början. Efter att Johan kört utanför banan en kort bit lyckades jag även dra ifrån och få en lucka. Denna krympte för varje varv mot slutet då jag är usel på att ligga först. Det är grymt svårt att köra bil framåt när man hela tiden tittar bakåt i backspeglarna. Den här gången hade jag tur och lyckades komma först i mål!

I den danska seriens Formel Vee cup slutade jag till slut på en andra plats vilket jag är fantastiskt nöjd över. Johan Lund segrade och John Öhlers kom trea.


Lite mer än fem månader kvar till danskarna första race på Knutstorp känns ju väldigt långt bort men vem vet, kanske står man där på startlinjen tillsammans med dem igen då?

Inga kommentarer: