torsdag 18 augusti 2011

Vad ska man skylla på?

Jag böjar med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen den senaste tiden. Först tänkte jag skylla på semester, sedan skrivkramp men det är bättre att inte skylla på något. 


I början av juli körde vi Svenskt Sportvagnsmeeting på Knutstorp och som vanligt blev det en bra tävling med många tävlande och mycket publik.

Lördagens race blev ett tråkigt sådant för min del. Helt utan möjlighet att ta mig upp till tredjeplats och ohotad bakifrån körde jag hela racet helt för mig själv och slutade därmed fyra. En bra placering men det är bra mycket roligare att fightas med andra.

Så blev det i söndagens race istället. Jag och Axel körde om varandra om vart annat och tätare race har jag aldrig varit med om. På upploppet varvade vi Niels och när vi gick över mållinjen så låg vi alla tre i bredd med endast centimetrar mellan våra hjul. Jag slutade trea endast några futtiga hundradelar efter Axel. Nästan lika täta fighter var det på flera håll i heatet. Efteråt kom det fram folk och tackade för helgens mest underhållande race.



Formel Vee är hett nu. Tidningen Classic Motor har en artikelserie om hur man renoverar en Formel Vee och flera av klubbens medlemmar har varit ute och marknadsfört vår klass på diverse träffar. När Midnattssolsrallyt kördes i Västerås hade vi Formel Vee uppvisning och när Halmstad Sportscar Event gick var Nils-Åke och jag på plats. Intresset var stort och vi fick tillfälle att berätta om vår otroligt roliga hobby för många.

Ikväll kör vi på färjan till Finland för i morgon är det dags för Historic Grand Race i Ahvenisto. Denna bana ska vara riktigt kul att köra och vi kommer att vara nio stycken Formel Vees från Sverige på plats.

Banan innehåller både en bro och en viadukt, en sjö (man vet att en Ford Escort inte bottnar), en kurva som kallas Frogs Corner då den blir väldigt hal när grodor passerar samt finska avåkningszoner. Dvs sly, ungträd och urskog.

Jag hoppas kunna ge en positiv rapport från vårt äventyr till Finland så snart jag kommit hem igen.

Må väl!

Inga kommentarer: