torsdag 7 juli 2011

Semesterbilar

Hade i ett svagt ögonblick lovat Anette att det inte skulle bli något racingtema på semestern och det höll jag nästan. På väg hem från Atlantkusten så passerade vi Paris. Kunde inte låta bli att svänga inom i värsta rusningstrafiken, genom rondellerna och fram till parkeringsgaraget under Musée des Arts Décoratifs. Det måste ju vara ok att i alla fall lägga 2 av semestern 192 timmar på lite bilkultur. 


Måste säga att det var värt det med tanke på vad vi fick se. Här är ett axplock av bilarna som Ralph Lauren har i sitt garage. 


 Bugatti 57 S(C) Atlantic 1938
 Ferrari 250 GT Berlinetta SWB 1960
 Jaguar XK120 Roadster 1950
 Bugatti 59 Grand Prix 1933
Mercedes-Benz SSK "Count Trossi" 1930

Vilken tur att man inte har resurserna så att man skulle behöva välja vilken av dessa bilar man skulle ta med sig till nästa RHK-race, får nog hålla mig till Formel Vee ett tag till.

Nu räckte det inte med två timmar utan allt som allt tog nog Parisbesöket 4 timmar men man kan ju inte ha rätt jämt. Att ta sig ut var ännu värre en att ta sig in i Paris. Rena turen att bilen är hel med tanke på hur trafiken (inte) fungerar.

1 kommentar:

Thomas G sa...

Fina bilar, dit får jag åka nån gång. Om du vill ha tips på en annan fin bilsamling så kan det nog vara värt att besöka www.louwmancollection.nl som har resterna av Rosso Bianco Collection. Jag såg alla rejsing-bilarna när de var i Aschaffenburg och man tappade nästan andan. Du får väl passa på att besöka Louwman när du rejsar på Spa eller nåt:-) //Thomas G