söndag 3 april 2011

Vad är det som händer?

Ja, det har du rätt att undra så därför ska jag berätta det nu.

Förra helgen åkte jag, Anders och Henrik till Linköping där de skulle ta licens. Jag och Anders har ju gjort allt för att få färdigt bilen i tid vilket vi lyckades med. Det är skönt att veta att den fungerar när andra ska ut och köra med den. Medan Anders och Henrik gjorde sig i ordning inför de praktiska övningarna skulle jag bara se till att få tanken fylld med bränsle samt varmköra motorn. Allt gick bra tills jag upptäcker att det rinner olja ur kylaren. Olja som rinner ut ur motorn är aldrig bra och det samma gäller kylaren. Gissar att den låga temperaturen gjorde att oljan tryckte sönder kylaren. Oavsett vilket såg det nu mörkt ut för de två licenstagarna, för utan bil att köra med är det svårt att ta licens. Som tur var fick jag hjälp av Johan Lund som visade mig hur jag skulle koppla förbi kylaren. Vi kom nämligen fram till att vid en temperatur på +1 så behövs det ingen kylare. När de två licenstagarna kom ut i sina overaller och med hjälmen under armen sprittande av åksug var allt klart och de kunde lungt ta sin licens.


Anders har nu varit snäll och ordnat fram en ny kylare som han även skruvat dit åt mig. En riktigt bra kompis den där Anders.

Vad som står på programmet framöver är att få bilen till Bredaryd för lite "fine tuning", en hjulinställning hos Euromaster och ett träningspass i Anderstorp eller på Knutstorp. Dessutom ska "hospitality uniten" plockas fram ur sitt vinteride då det snart är dags för första tävlingen. Den 31/4 drar det igång med danska serien på Knutstorp och då jäklar ska det bli åka av!

Inga kommentarer: