tisdag 13 april 2010

Bra test inför säsongen

Testhelgen på Kinnekulle blev bra till slut men innan dess svettades jag både en och två gånger. Första problemet, som Axel uppmärksammade mig om, var att motorn endast gick på tre cylindrar. Efter lite felsökande visade sig att mitt nya tändstift var kaputt - och Bosch som ska vara så bra!? Klarade nästan av att byta tändstiftet utan hjälp vilket är en stor framgång.

Allt gick bra inledningsvis på första träningspasset men plötsligt började den hemska oljelampan lysa och oljetrycket skönk. Det visade sig att ena catchtanken var fylld av olja vilket förbryllade mig men oroade de andra som något begriper. Scenarier såsom trasiga kolvringar eller ännu värre trasiga kolvar målades upp. Kompressionen mättes upp och visade sig vara helt i sin ordning och om inte Bosse dykt upp hade säkert hela motorn börjat rivas i jakt på felet. Bosse misstänkte att det var slangen från ventilkåpan som var för flackt dragen som orsakade problemet. Efter lite ny slangdragning så var problemet ur värden - puh!

Allt som allt gick bilen bra så nu är det bara lite små fix innan det blir race på allvar i Anderstorp. Några bilder från helgen hittar ni på www.impulsracing.se om ni klickar på länken foto.impulsracing.se.

Ha det nu så bra så hörs vi snart igen!

Inga kommentarer: